Vapaalla kädellä sisustaen

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Rosmariini - ruokaan ja koristeeksi

Siis vau, minkä kokoisen rosmariinin löysin Plantagenista!

Olen ostanut rosmariineja pitkin talvea kaupasta, mikä on käynyt kukkaron päälle, koska jostain syystä rosemary on muita yrttejä selvästi kalliimpi. Rahanmenosta harmistuneena tämä alta 20 eurolla irronnut jättirosmariini ilahduttikin aika lailla. Luulisi tästä riittävän satoa koko kesäksi. Söpö kaveri, toimii huonekasvinakin.

Yrtit ovat muutenkin aiheuttaneet minulle päänvaivaa, koska keittiön taso on jatkuvasti täynnä niitä, kaupan omissa ruukuissa ja pusseissa. Pitäisi varmaan pikkuhiljaa hankkia niille yrttiruukut. Mutta millaiset? Ongelma on, että harva yrttiruukku on mielestäni ulkonäöltään nätti. Erilaiset yrttikasvattamot (vai miksi niitä nyt nimitetäänkään) taas tuntuvat epäilyttäviltä. Olen lukenut, että ne pitävät meteliä ja vievät paljon tilaa. Ruukkuprobleema siis vaivaa mieltä. Eva Solon ruukut miellyttävät silmää eniten, mutta hintaakin niillä sitten on.

Rosmariinille hankin samalla kauppareissulla yksinkertaisen valkoisen ruukun, ja ovatpa muuten nuo kyseiset ruukut todella valkoisia. Kokeilin ruukkua Bestån päälle, mutta Bestå näytti sen alla aivan keltaiselta.

Ruokailutilassa ja olohuoneessa askarruttaa muutama muukin asia. Rosmariini nököttää tällä hetkellä keittiönjakkaralla. Paikka on mielestäni kuin tehty yrteille tai muille kasveille, mutta en ole päättänyt, millaisen hyllyn tuolle kapealle seinänpätkälle hankin.

Oivallusta odotellessani hyödynnän jakkaralla nököttövää rosmariinia, joka pääsi ensitöikseen maustamaan italialaista tagliataa, eli ohueksi viipaloitua naudanfileetä rucola-pedillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti