Vapaalla kädellä sisustaen

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Löytö Granitista: Yrttiruukut parvekkeelle

Minulla on uusi lempikauppa, vuoden verran Helsingissä ollut Granit, jonka löysin vasta tänä kesänä. Ja löytöhän kannatti, nimittäin parvekkeen lattia sai lisätilaa näillä roikkuvilla ruukuilla.

Kyseessä siis ovat Granitin sinkkiruukut ja ruukkutelineet (jotka muuten eilen olivat liikkeessä -50%!), harmi vain, että omasta kokoelmastani ehdin ostaa puolet jo aiemmin täydellä hinnalla, eilen hain vain täydennystä.

Ruukkuja on kahta kokoa, ja itse ostin aluksi yhden pienemmän, mutta tajusin, ettei koko riitä tuuheille yrteille, joten suurin osa ruukuistani on lopulta isompaa kokoa.

Yrtit ovat aivan ykkösjuttu meikäläiselle innokkaalle kotikokille, joka kokeilee uusia ruokia ja rakastaa pitkän kaavan mukaan kokkaamista (silloin kun on vapaata, arkena en todellakaan jaksa kuluttaa aikaa keittiössä pakollista sapuskan keittoa enempää).

No, joka tapauksessa, nyt keittiössä sijaitsevan kaupan yrttikokoelman lisäksi parvekkeen "oikea" yrttikokoelma on jokakuinkin täydellinen meidän tarpeeseen.

Parvekkeelta löytyy siemenestä kasvatettuja kavereita, kuten korianteria, ruohosipulia, kynteliä ja lipstikkaa, ja lisäksi hain taimia läheisestä puodista. Sieltä mukaani tarttui oregano, silopersilja, sitruunatimjami, rakuuna ja kokonaan uudet tuttavuudet banaani- ja suklaaminttu.

Aivan ihanat yrtit, banaanimintussa on häivähdys banaania, tosin okei, en kyllä ehkä tajuaisi banaaniksi, jos en tietäisi yrtin nimeä, mutta entäs sitten suklaaminttu? No se maistuu aivan After Eightille ja ranskanpastilleille. Mahtava yrtti! Sopii kruunaamaan kesän jälkiruokia. <3

Mansikat jälkiruokaan tulevat toivon mukaan amppelista, joka tosin ei näytä yhtään niin tuuhealta kuin nettikaupan mainoskuvassa, jossa mansikoita täynnä olevat varret tulivat varmaan puolisen metriä amppelista alaspäin. Voiko mansikka tuosta vielä kasvaa?

Kävi mansikoiden miten kävi, niin yrttien osalta kokonaiskuva näyttää nyt siis tältä.

Yrttimäärä voi joidenkin mielestä näyttää liioitellulta, mutta olen haaveillut hyötypuutarhasta/hyötyparvekkeesta jo pitkään, ja lupaan, että yksikään näistä herkuista ei tule menemään syömättä kompostiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti