Vapaalla kädellä sisustaen

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Yrttitarha keittiöön

Tammikuusta asti jatkunut "minkälaiset yrttiruukut ostaisin" -pohdinta sai päätöksensä Granit-myymälään poiketessani.

Keittiön yrttitarha syntyi lopulta yksinkertaisista, harmaista puulaatikoista, joihin ihastuin ensisilmäyksellä liikkeessä. Laatikot löytyivät siis täysin yllättäen, ja pienen pohdinnan jälkeen tartuin kahteen pienempään ja yhteen isompaan. Isolle laatikolle aion kehitellä muuta käyttöä.

Laitoin molempiin yrttilaatikoihin kaksi ruukkua aluslautasineen, eli yhteensä tilaa on neljälle yrtille. Yrteiksi valitsin kaupan yrttejä, ja luulen, että aion tehdä niin jatkossakin. Tosin olen kuullut, etteivät kaupan yrtit välttämättä menesty mullassa?

Yrttilaatikot piristävät kivasti keittiön tasoja ja keittiön ilmettä, joka muuten on peruskeittiö peruskaappeineen ja työtasoineen, mikä löytyy kaikista ei-omistuskerrostaloasunnoista.

Nyt ruukuista löytyy vahvaa minttua, korianteria, sitruunamelissaa ja basilikaa. Katsotaan, miten kauan yrtit säilyvät hengissä. Mahdollinen valonpuute hieman huolettaa, siksi pohdinkin, pitäisikö yrttilaatikoita pitää välillä ikkunalla. Ikkunalla tarkoittaa meidän tapauksessa yhtä kuin ruokapöydällä, joka ajatuksena ei kyllä houkuttele, sillä tykkään, että ruokapöydän tila on pyhitetty vain ja ainoastaan kattauksille. Mutta voi olla, että yrttitarhani jää turhan lyhytikäiseksi, mikäli en jousta tästä tavastani.

Suomen Granitit löytyvät Helsingistä, Bulevardilta ja Forumista, jos jotakuta jäi mietityttämään. Mukavaa sunnuntaita kaikille! Täällä suunnataan kohta maistelemaan Taste of Helsingin antimia... :)

1 kommentti: