Vapaalla kädellä sisustaen

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Musta-valkoista uudistusta & mustikka-kaurapiirakka

Keittiön patalappu-kokoelma sai hieman uudistusta, kun törmäsin Annon salmiakkiruutuisiin patalappuihin. Samalla mukaan tarttui kaksi keittiöpyyhettä, joille meillä olikin tarvetta.

Mustavalkoiset tekstiilit ovat yksinkertaisia, mutta kauniita, eikä hinta todellakaan päätä huimannut. Anno on uudistunut K-ryhmän mukaan jo puolisentoista vuotta sitten, ja olen aiemminkin ihaillut malliston tuotteita. Tuotteiden tyyli, ajattomuus ja hinta houkuttelevat. Kesämallistosta löytyy paljon kaikkea kivaa.

Olen vierastanut mustavalkoisuutta sisustuksessa isoissa määrin, vaikka se kaunis yhdistelmä mielestäni onkin. Tällainen pieni keittiökokeilu taitaa olla juuri sopivan kokoinen piristys ainakin alkuun.

Uudet keittiöliinat pääsivät tositoimiin, kun aloitin pakastimen tyhjennyksen uuden sadon tieltä. Ensimmäiseksi käyttöön pääsi rasiallinen mustikoita, joista tein todella helpon, mutta herkullisen piirakan. Eiköhän tällä reseptillä pakastin tyhjene ja nopeasti! :)

Mustikka-kaurapiirakka

• 175 grammaa voita tai leivontamargariinia

• 3,5 dl kaurahiutaleita

• 1 dl vehnäjauhoja

• 1 dl ruokosokeria

• 4 dl mustikoita

• vaniljavaahtoa tai -jäätelöä tarjoiluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen mustikat piirakkaan, ja ripottele niiden päälle ripaus ruokosokeria. Murustele loppu taikina piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti