Vapaalla kädellä sisustaen

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ruokailuryhmä kirsikkaisesta valkoiseksi

Viime kesänä tartuimme toimeen ja päätimme uudistaa kirsikanvärisen ruokailuryhmämme. Idea tästä projektista syntyi alkukesästä. Jo silloin mielessä oli, miten ihana olisi aikanaan muuttaa uuteen kotiin uudistetun ruokailuryhmän kanssa. Uusi koti löytyi, ja nyt haave on toteutunut. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ilme raikastui ja modernisoitui. Nyt pöydällä kukkii jouluasetelmasta jäänyt amaryllis. Kaverina sillä on joulukortti, jonka kuvan äitini on ottanut.
Miten muutos sitten tapahtui? Ruokapöytä oli vuosien saatossa naarmuuntunut aika tavalla, mutta uuden ruokailuryhmän ostaminen tuntui tuhlaukselta. Päätimme kokeilla ruokailuryhmän maalaamista, ja tällainen projekti siitä tuli. Lähtötilanne näytti tältä:
Kirsikanväri sai kyytiä, kun heti aluksi hioimme pöydän ja tuolit kunnolla. Se olikin aikaavievää ja raskasta puuhaa, koska tuolien muoto on, mitä on. Hiomalla pöydästä kuitenkin katosi naarmut, joten tiesimme, ettei tämä täysin pieleen voi mennä.
Maaliksi valitsimme Tikkurilan Helmi-kalustemaalin puhtaana, sävyttämättömänä valkoisena. Ensin käsittelimme kaiken pohjamaalilla pariin otteeseen, ja vasta sen jälkeen oli pintamaalin vuoro. Helmissä viehätti se, että vesiliukoisena se ei kärynnyt, ja pensselien peseminen oli helppoa. Maalin kuivuminen vaati tietenkin oman aikansa.
Kun maalausurakka oli saatu päätöksen, halusin vielä verhoilla tuolit, jotta muodonmuutos ei jäisi puolitiehen. Kyllähän tuo harmaa vähän modernimmalta näyttää entiseen verrattuna, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti