Vapaalla kädellä sisustaen

maanantai 1. syyskuuta 2014

Syksyinen kattaus

Oi syyskuu, nytkö jo tulit.

Syksyn tuloon on pakko uskoa, mutta onneksi tässä hämärtyvässä vuodenajassa on paljon ihaniakin puolia. Kynttilät, pimeät illat, ruska ja tietenkin ensi viikolla häämöttävä Habitare! :)

Syksyssä on myös ihanaa raikkautta, ainakin aurinkoisina, kirkkaina syyspäivinä.

Ehkä tarkoittamani raikkauden tekevät syksyn värit. Pihlajanmarjat ainakin punertavat juuri nyt parhaimmillaan, ja kävinkin napsimassa marjoja talteen kodin iloksi.

Maanantai-illan piristykseksi päätin kattaa pöydän syksyiseen tyyliin yksinkertaisesti väreillä. Pöytää piristää kimppu pihlajanmarjoja ja piiskuja sekä Marimekon syksyiset lehti-kuvioiset lautasliinat.

Laitoin pöydälle myös kaksi kirkasta ja yhden harmaan Kivi-tuikun. En kyllästy niihin varmaan ikinä, vaikka tuikut kovin yleisiä ovatkin, ja luulisi, että jonkinlainen ähky jossain vaiheessa iskisi. Luulenpa, että Kivi-tuikut ovat riittävän yksinkertaisia ja tyylikkäitä, minkä takia ne sopivat lähes sisustukseen kuin sisustukseen.

Viiniäkin aion ottaa lasillisen, koska sen verran harvinaista herkkua on päivälliseksi valmistumassa: nimittäin tattirisottoa! Jonkinlaista italialaista illallista siis tiedossa. Mukavaa maanantai-illan jatkoa!

2 kommenttia: