Vapaalla kädellä sisustaen

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Muuton Crushed ja aamiaisherkkuja

Jo kauan himoitsemani Muuton Crushed-kulho kotiutui ja pääsi heti hyötykäyttöön.
Nimensä mukaisesti Crushed-kulho on kuin kokoon rutistettu. Julien de Smedtin suunnittelemia ja monelle varmasti tuttuja kulhoja on olemassa kahta eri kokoa. Itse päädyin isompaan, koska meillä oli tarvetta etenkin hedelmä- ja salaattikulholle, ja näihin käyttötarkoituksiin isompi taitaa olla nappi valinta.

Tilasin kulhon Finnish Design Shopista, ja kun kuukauden tilaamisajan jälkeen paketti vihdoin saapui, olin jo hetkellisesti raastaa hiuksiani. Kulho näytti nimittäin ensivilkaisulla olevan täynnä naarmuja, jotka onneksi tarkemmassa syynäyksessä paljastuivat tiukassa istuviksi tahroiksi, aivan kuin jonkinlaisten tarrojen jättämiksi? Outoa. Ensitöikseni pääsinkin siis tiskaamaan ja hinkkaamaan upouuden kulhon puhtaaksi.

Mutta eipä se mitään. Tiskauksen jälkeen kulho pääsi ensikäyttöön koristamaan viikonloppuaamun rauhallista aamiaista. Ah tosiaan näille rauhallisille aamuille, jolloin ehtii leipomaan ja käyttämään mehulinkoa, mistä arkena voi vain haaveilla.

Aamupalapöytään kuului tällä kertaa tuorepuristettu appelsiini-porkkanamehu ja kaurasämpylät. Tomaatit hain parvekkeelta. Hassua, että pian on lokakuu, mutta parvekkeelta tulee edelleen satoa. Biolanin parveketarha on osoittautunut hyväksi hankinnaksi.

Tällaisen aamiaisen jälkeen onkin hyvä jatkaa kohti parvekkeen laittoa. Olen korjaillut chilisatoa pitkin viikkoa, mutta vielä on vähän poimittavaa jäljellä. Sen jälkeen pitäisikin siivoilla parveketta. Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti