Vapaalla kädellä sisustaen

torstai 1. toukokuuta 2014

Kevään tehosteväri: Keltainen

Olohuone sai keväisen piristyksen keltaisista yksityiskohdista.

Vaihdoin olohuoneeseen valkoiset Valillan valkoiset, pellavamaiset verhot vaaleanharmaiden tilalle. Kankaan nimi on muistaakseni Pilvi. Tietyssä valossa kankaassa näkyy aavistuksen verran hohdetta, mutta todellakin vain pienen aavistuksen verran.

Valkoisen kaveriksi halusin häivähdyksen keltaista, mutta niin, ettei keltainen olisi liian hallitseva. Kokonaan keltaiset verhot tuntuivat liian radikaalilta ratkaisulta, ja hyvä ratkaisu löytyikin lopulta Ellokselta lukuisten nettikauppojen selaamisen jälkeen: kuuden euron keltaiset paneeliverhot. Paneeliverhojen materiaali on pellavanomaista, läpikuultavaa kangasta. Tekstuuri on lähes sama kuin valkoisissa verhoissa, joten kaksikko sopii nätisti yhteen.

Ideana oli, että valkoisen ja keltaisen verhon raja on "häilyvä", ja lopputuloksesta tulikin aikalailla sellainen, mistä olin etukäteen haaveillut. Keltaisen sävykin sattui olemaan juuri oikea (verkkokaupasta kun ostaa, sitä joutuu aina jännittämään), ei yhtään oranssiin tai sinappiin vivahtava, vaan puhdas auringonkeltainen. Tykkään lopputuloksesta tosi paljon!

Sohvalle vaihdoin keväiset, raidalliset koristetyynyt, joista löytyy merimieshenkeä. Nämä Gripsholmin tyynytkin löytyivät Ellokselta.

Parasta tyynyissä on raitojen lisäksi köydet, jotka ovat tyynyjen söpö yksityiskohta. Keltaisen lisäksi oli pakko tilata myös vedensininen ja vihreä vaihtoehto, ja vedensininen saa pysytellä sohvalla keltaisen kaverina ainakin jonkun aikaa.

Valkoisen ja keltaisen yhdistelmä toi kotiin raikkaan, keväisen tunnelman. Kesäksi kaipaan ehkä taas jotain muuta.

Vappupäivän vietto jatkuu täällä perinteiseen tyyliin, eli tätä kasaa tuhoamalla. Mukavaa iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti