Vapaalla kädellä sisustaen

perjantai 2. toukokuuta 2014

Ensiesittelyssä: Makuuhuone

Tässä se nyt on. Iltasella kuvattu makuuhuone, jossa moni asia on kohdillaan, mutta moni vielä ei. Tahdon kuitenkin esitellä huoneen jo nyt, jotta muutoksia on helppo seurata.

Suomalainen, Kiteen huonekalutehtaalla valmistettu koivusänky löytyi Askosta. Sänky kantaa nimeä VALO, arvatenkin päätyä kiertävän led-nauhan takia. Sänkyä saa myös pähkinäisenä ja mustana, ja värejä pystyy yhdistelemään. Todella upea versio olisi ollut valkoinen sänky mustilla päätylevyillä, mutta musta tuntui liian sisustusta määräävältä vaihtoehdolta. Sänky on kuitenkin useiden vuosien sijoitus, joten vaikka mustavalkoinen sisustus tuntuisi minusta nyt kivalta idealta, kuten tuntuukin, ei tilanne ole ehkä sama viiden vuoden kuluttua.

Makuuhuoneen lattialle halusimme molemmat jotain pehmeää, ja lampaantaljat löysivät ostoskoriimme miehen toiveesta hopeanharmaina versioina. Älyttömän pehmeitä muuten. Mikäli meillä olisi kissoja, näkisin ne jo pötköttelemässä taljojen päällä. Ainoa miinus lampaantaljavaihtoehdossa on sen pienehkö koko.

Ylläolevassa kuvassa talja hohtaa uudenuutukaisena sängyn päällä, jossa on vielä vanha, kermanvaalea päiväpeitto. Muissa kuvissa se onkin päivittynyt uuteen, vaaleanharmaaseen versioon, jonka oikea sävy ei tosin näissä iltakuvissa kovin hyvin tule esille...

Oikeastaan isoin makuuhuoneen sisustamiseen liittyvä haaveeni olisi sängyn alle laitettava jätti-iso matto, joka siis tulisi reilusti yli jokaisesta sängyn laidasta. Tarpeeksi isoja mattoja ei kuitenkaan tunnu löytyvän mistään. Jos tämä haave toteutuisi, haluaisin sen toteutuvan kunnolla, en niin, että molemmilta reunoilta mattoa näkyy sängyn alta vain parinkymmenen sentin verran.

Sängyn päätyyn päädyin ostamaan Kodin ykkösestä valkoisen polypropeenimaton, joka on tarkoitettu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Maton voi pestä käsin 30 asteessa. Tykkään maton kuviosta, mutta täytyy myöntää, että nyt, kun matto on jo ehtinyt olla jonkin aikaa käytössä, ei se ole enää täysin uudenveroinen, vaan hitusen nukkaantumista on havaittavissa.

Yöpöydät ovat vanhat ja kuluneet, ja ne menevät vaihtoon. Ainoa plussa niissä on, että ne sopivat punertavanruskean laminaatin kanssa mainiosti yhteen. Itse en kuitenkaan lattiamme väristä sen kummemmin perusta, joten yöpöydät tulevat olemaan jotain muuta. Mutta mitä? Sitä pitäisi nyt pohtia.

Hankintalistalla on myös kattovalaisin sekä mahdollisesti yölamput. Sängyn led-valaistus on ihana, mutta lukuvalona ongelmallinen, koska jos toinen haluaa nukkua ja toinen lukea, ei ledejä pysty sammuttamaan vain toiselta puolelta sänkyä.

Sängyn päällä pötköttee muuten, yllätys yllätys, palmikkokuosisia puuvillaisia koristetyynyjä, J.F. by Finlaysonin käsialaa. Olen hurahtanut palmikkokuosiin.

Tällainen kurkistus tällä kertaa.

1 kommentti: