Vapaalla kädellä sisustaen

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

DIY: Korirullakon maalaus mustavalkoiseksi

Tämä metallinen rullakko on kulkenut mukanani lapsuudestani asti, aluksi lelujen ja hiusjuttujen säilytyspaikkana, sittemmin kylpyhuoneessa kylpyhuonetarvikkeiden säilönä.

Koska rullakko oli hyvässä kunnossa (mitä nyt maalipinta vähän kärsinyt ja himmentynyt), en ole viitsinyt heittää sitä pois, vaikka vanha värimaailma kieltämättä olisi istunut paremmin juurikin lastenhuoneeseen kuin kahden aikuisen talouteen. Päätinkin raikastaa rullakon spraymaalien avulla hieman uuteen ilmeeseen ja ryhdyin tuumasta toimeen. Puna-sini-kelta-vihreä koriteline sai uuden, mustavalkoisen ilmeen, ja istuu nyt paremmin nykyiseen kylpyhuoneeseemme.

Joku pitää näitä rullakkoja varmasti vanhanaikaisina, ja niinhän ne ovatkin, mutta vallan käyttökelpoisia silti, joten mitäpä sitä poiskaan heittämään!

Projekti oli melko helppo. Hionta, pölyjen pyyhkiminen, maalin suihkutus molemmin puolin pariin kertaan, ja kunnon kuivuminen tietenkin välissä. Maaliksi valitsin käryttömät, vesiohenteiset Mastonin spraymaalit.

Siinäpä se, helppoa tee se itse -hommailua. Eiköhän rullakko vielä jokusen vuoden matkassamme pysy nyt, kun pinnassa on uusi, kiiltävä maali. :)

2 kommenttia:

  1. Eksyin sattumalta blogiisi jonkun toisen blogin kautta. Onnistunut muutos rullakolla :) Hienoa, että käyttökelpoinen tavara sai jatkoaikaa uudistamalla. Minulla oli myös lapsuudenkodissani samanlainen korivaunu, mutta valkoinen. Säilytin siinä myös hiustarvikkeita (mm. hiusdonitseja, huh) ja c-kasetteja :)

    VastaaPoista
  2. Nuo taisivat todella yleisiä silloin 90-luvulla/2000-luvun alkupuolella. Korivaunu on muuten varmaan sen virallinen nimikin, en millään keksinyt sitä! :)

    VastaaPoista