Vapaalla kädellä sisustaen

maanantai 22. joulukuuta 2014

DIY: Kävyt kuusenkoristeina

Joulukuusi saapui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kotiimme, aiemmin kun puulle ei ole oikein löytynyt tilaa. Aloin suunnitella kuusen tulevaa koristelua jo kesällä, ja päätin käyttää koristelussa hyväksi käpyjä.

Mikäpä tavallaan sopisi kuuseen paremmin kuin sen omat kävyt? Kävyistä tulee kivaa, luonnollista tunnelmaa, vaikka päätinkin spraymaalata ne jouluisiksi kolmella eri värillä. Perusruskeina koristelusta olisi tullut ehkä liiankin tylsä meidän kotiimme, vaikka valkoisilla tai punaisilla nauhoilla maalattomistakin kävyistä varmasti kauniit koristeet saisi.

Tämä tee se itse -projekti alkoi siis jo elokuussa kesälomalla, jolloin poimimme metsästä muovikassillisen käpyjä. Kun maalauksen aika lokakuussa tuli, oli kassi kuitenkin mystisesti hävinnyt, ja edessä oli yllättäen uusi reissu metsään. Suosittelen muuten lämpimästi keräämään kävyt jo kesämmällä, lokakuun märästä maasta puoliksi jo maatuneiden käpyjen kaivaminen ei ollut kovinkaan mukavaa puuhaa. Onneksi ehjiäkin versioita löytyi, ja sisällä kävyt kuivuivat melko nopeasti, eli noin viidessä päivässä.

Maalaamiseen käytin Mastonin kultaa, hopeaa ja metallista purppuraa, jotka kaikki kuivuivat todella nopeasti. Maalausurakassa ei siis kauaa nokka tuhissut, vaikka kävyt piti totta kai kääntää ja spreijata toiseltakin puolelta maalin kuivuttua yhdeltä puolelta.

Maalattuina kävyt odottivat aina viime päiviin asti, jolloin kääräisin niihin langat. Käytin mustaa, tavallista ompelulankaa, jonka ajattelin sulautuvan kivasti kuuseen, jolloin kävyt näyttäisivät todella kasvavan joulukuusesta.

Käpyshow on nyt valmis, ja pian pääsemme koristelemaan ihkaensimmäistä, ihkaomaa joulukuustamme. Jes!

Kaapistani löytyy muuten vielä myös kuparista spraymaalia. Kadonnut, elokuussa kerätty käpysaaliskin löytyi vastikään kaapista, joten ehkä ensi jouluksi teen vielä satsin kuparisia kuusenkoristeita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti